Jan Breidelstraat 10

8020 Oostkamp

Tel: 0498 540 925

Email: yogadedromenvanger@gmail.com

© 2019 De dromenvanger

Proudly created with Wix.com

DRU YOGA, WELKE YOGA IS DAT JUIST?
DRU komt van het Sanskriet woord 'Dhruva', wat poolster betekent. De poolster staat stil aan de hemel en rondom hem lijken alle andere sterren te bewegen. Het draait er m.a.w. om in deze woelige en snel veranderende wereld een plek te vinden waar het stil is vanbinnen en waar je niet uit balans raakt bij het minste dat rondom jou gebeurt. DRU betekent ook 'vloeien' of 'oplossen'. Deze yogavorm gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Geblokkeerde energie gaat terug vrij stromen. Wat is daarvan het resultaat? Je voelt je energiek, uitgerust en vrolijk. Je staat vol vertrouwen in het leven. Uit een onderzoek van Ned Hartfiel, een medewerker van Dru International en onderzoeker aan de universiteit van Bangor in Wales, bleek dat werknemers van Conwy County Council, die 8 weken een dru yogaprogamma ondergingen, ze beduidend minder stress, rugklachten en vijandigheid ervoeren. Na de lessen voelden de deelnemers zich zelfzekerder, alerter en helderder.


Zijn we niet allemaal op zoek naar rust en balans?


Ikzelf heb altijd uithoudingssporten gedaan, karate en lopen. Rond mijn 40e was de drang om mij te bewijzen over en was ik op zoek naar rust en dan liefst in groep. Yoga zat toen al in de lift. Ik begon te experimenteren met allerhande vormen van yoga- hatha, hotyoga, kundalini,...- maar deze waren door het feit dat ik niet lenig ben te veeleisend voor mij. Ook miste ik het groepsgevoel. Uiteindelijk kwam ik dan onverwachts terecht in een groepje fijne dames die aan Dru Yoga deden. De eerste 3 lessen waren een enorme aanpassing omdat alles zo rustig verliep, je voelde niet dat je iets deed. Dat was het! Werken aan je lichaam zonder gefrustreerd te zijn en heel ontspannen naar huis gaan en zalig slapen.


Nu sta ik aan de andere kant en laat ik mensen genieten van de vele voordelen die Dru yoga heeft. Ben je benieuwd of dit ook iets voor jou kan zijn? Kom dan gerust eens een lesje proberen in het prachtige domein 'Woestara' te Oostkamp waar de lessen momenteel doorgaan. Dit kan op maandag om 18u30 en 20u of op dinsdag om 19u. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn, geen voorkennis te hebben en het kan op iedere leeftijd. Ook mannen zijn welkom. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op de website 'www.dedromenvanger.be' of stuur mij een mailtje 'yogadedromenvanger@gmail.com'. Namasté.


28 keer bekeken